Picasa, Hello και Blogspot

Πρόσφατα δοκίμασα το Picasa και το Hello, που είναι προγράμματα του Google για την διαχείριση και διάθεση φωτογραφιών. Για τώρα είναι μόνο για Windows :(.

Με την χρήση των δύο μπορείς πολύ εύκολα να στείλεις μια φωτογραφία σου στο ιστολόγιό σου στο BlogSpot (και αυτό ανήκει στο Google), με αποτέλεσμα να μπορείς με φτηνό τρόπο να φιλοξενείς τις φωτογραφίες σου στο Διαδίκτυο. Με ένα μικρό πρόβλημα, πρέπει βλέπεις την σελίδα του ιστολογίου σου που περιλαμβάνει την εικόνα, για να μπορέσεις να δεις την εικόνα. Φυσικά αυτό το υλοποιούν με την χρήση του πεδίου referer της κεφαλίδας HTTP που στέλνεται όταν ο Firefox λαμβάνει τις εικόνες που απαρτίζουν μια ιστοσελίδα. Στο πεδίο referer μπαίνει το URL της ίδιας της σελίδας.

Στην υλοποίηση του BlogSpot έχουν την καλοσύνη να επιτρέπουν την πρόσβαση στις φωτογραφίες ακόμα και αν το πεδίο referer είναι κενό. Οπότε, αν ανοίξετε νέα στήλη (Ctrl-T) στο Firefox και γράψετε about:config στην περιοχή της τοποθεσίας, θα δείτε τις διαθέσιμες εσωτερικές ρυθμίσεις. Αν αναζήτησετε με φίλτρο referer, θα δείτε το κλειδί

network.http.sendRefererHeader = 2

Η τιμή 2 σημαίνει να συμπληρώνεται το πεδίο referer στη λήψη κάθε συστατικού της σελίδας, συμπεριλαμβανομένου και των εικόνων. Αν το αλλάξετε σε 1, δεν γίνεται αποστολή του πεδίου αυτού στις εικόνες, και μπορείτε να δείτε την παρακάτω εικόνα (φορτώστε τη σελίδα αυτή ξανά).

Ένας τύπος κρατάει στο χέρι του μια σαύρα που ονομάζεται γκέκο και την δείχνει επιδεικτικά στην κάμερα

Η φωτογραφία είναι από ένα πάρκο με ενδιαφέροντα ζώα. Εδώ, γίνεται επίδειξη μιας σαύρας που ονομάζεται gecko. Υπήρχε η δυνατότητα στους επισκέπτες να πιάσουν το gecko, που όμως κανείς δεν δοκίμασε.

Επισκέπτης σε πάρκο έχει ένα σκορπιό πάνω στην μπλούζα του
Ή αυτόν το σκορπιό.

Permanent link to this article: https://blog.simos.info/picasa-hello-%ce%ba%ce%b1%ce%b9-blogspot/

1 comments

    • Anna Begum on May 9, 2010 at 11:16
    • Reply

    I use both Picassa and Flickr for sharing photos over the internet but i use Flickr more often than Picassa.;-*

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.